Blogissamme kirjoittavat alan asiantuntijat, seksityöntekijät ja aktivistit. Aloitteen kannanotot on selkeästi otsikoitu.
Pride-kuukauden synty liitetään usein 1969 vuoden Stonewall-kapinaan. Sitä edelsi kuitenkin vuosien aktivismi, jossa seksityöntekijät toimivat etunenässä.
Pohjoismaissa seksityö on typistynyt naiskysymykseksi, jossa osa feministeistä on tähdännyt koko seksialan lopettamiseen, koska he ovat nähneet seksin myymisen naisia alentavana. Jokaisella seksialalla työskentelevällä on omat syynsä tehdä seksityötä, mutta heidän kaikkien tilanteitaan yhdistää tarve turvallisiin työolosuhteisiin. Miksi joidenkin feministien on niin vaikea hyväksyä tätä?
Tutkimukset osoittavat, että seksityön dekriminalisointi vähentää seksityöntekijöiden kokemaa rakenteellista syrjintää ja väkivaltaa. Seksityön dekriminalisointi tarkoittaa aikuisten harjoittamaa vapaaehtoista seksityötä rajoittavien lakien, säännösten ja yleisten oikeuskäytäntöjen purkamista.
Sunnuntaina 3.3 on kansainvälinen seksityöntekijöiden oikeuksien päivä, minkä vuoksi Oikeus työhön -kansalaisaloite haluttiin julkaista juuri tänään.
Näennäisesti laki sallii vapaaehtoisen seksipalveluiden kaupan ja rajoittaa hyväksikäyttöön perustuvaa seksipalveluiden kauppaa. Tosiasiassa tilanne ei ole näin yksinkertainen.
On valtavan turhaa keskustella siitä, pitäisikö seksityötä olla olemassa vai ei.
Kansalaisen tulisi pystyä aina käsittämään, onko hän syyllistymässä rikokseen. Laissa ei tulisi olla epäselvyyttä tai tulkinnanvaraisuutta.